Petteri Orpo

kokoomus_logon3

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on lähettänyt Euroopan kansanpuolueen puheenjohtajalle kirjeen, jossa hän esittää unkarilaisen Fideszin erottamista Euroopan kansanpuolueesta.

Euroopan kansanpuolue on Euroopan johtava poliittinen puolue ja eurooppalaisen integraation puolesta puhuja. EPP:n perusarvoja ovat jakamaton ihmisarvo, vapaus ja vastuu, tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus, totuus, solidaarisuus ja läheisyysperiaate. Ilman vahvaa kansalaisyhteiskuntaa tai vahvempaa Euroopan unionia, EPP:n perusarvot eivät voi toteutua.

Fidesz on mennyt liian pitkälle. On vakavat perusteet olettaa, että Fidesz rikkoo Euroopan kansanpuolueen arvoja ja periaatteita. Siksi Kokoomus esittää Fideszin erottamista EPP:stä.

Euroopan kansanpuolueesta erottamisesta voi päättää vain Euroopan kansanpuolueen puoluevaltuusto. Esityksen jäsenen erottamisesta voi tehdä EPP:n puheenjohtajisto tai seitsemän jäsenpuoluetta viidestä eri maasta. Seuraava EPP:n puoluevaltuusto kokoontuu Brysselissä 20. maaliskuuta 2019.

Julkaistu: 01.03.2019 Tiedote

(Kuva: Kansallinen kokoomus rp.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *