Petteri Orpo

kokoomus_logon3

Nu är tiden rätt

att kavla upp ärmarna och börja jobba!

Yhdessä me pystymme siihen

Vastuullista ja ennakoitavaa politiikkaa

Petteri Orpo - Ansvarsfull politik

Du i Egentliga-Finland förtjänar en erfaren representant i riksdagen. Jag är tillgänglig för denna uppgift. På min webbplats kan du läsa mer om mig och min politik.

Jag är en 53 år gammal åbobo. Till min familj hör min maka Niina, två ungdomar och två hundar. Niina och jag är ivriga idrottare - allt som innebär långa sträckor till fots eller på skidor passar oss. Jag har varit ivrigt med i beslutsfattandet sedan jag var studerande vid Åbo universitet. Jag har deltagit i allt från student- och kommunalpolitik till nationell och övernationell politik. 

I vårens riksdagsval strävar jag efter ett starkt mandat för en femte valperiod. Jag vill ta ansvar för vårt land och se till att Finland sätts på rätt spår. Nu är det dags att återgå till politikens grunder - tillväxt för ekonomin, styrka i säkerheten och hopp för framtiden!

Fritid

Du kan hitta mig antingen på skidspåret, på en fisketur, på jakt eller hemma i köket. Att laga mat för hela familjen på helgerna är mitt sätt att koppla av.

Arbetsliv

Mer än 25 års erfarenhet av att sköta gemensamma ärenden i Åbo, sydvästra Finland och på nationell nivå.

Jord- och skogsbruksminister 2014-2015. Inrikesminister 2015-2016. Finansminister 2016-2019.

Vision

Jag tror på människor, marknadsekonomi och teknologi. Förändringen till det bättre startar inte från staten utan från människor som är aktiva och företagsamma.
PetteriOrpo_web2

Hej på dig!

På våren bestäms Finlands riktning för de kommande fyra åren. Om du anser att växande statsskuld, mer centralstyrning och mer oro inte är rätt riktning för Finland, rösta på en ny riktning.

Finland behöver målmedveten politik för att rädda välfärdsstaten, inte bara mer vackra ord. Vi vill få ordning på Finlands ekonomi, eftersom en stark ekonomi är förutsättningen för allt det andra goda i samhället. Nu är tiden rätt kavla upp ärmarna och börja jobba. 

Välkommen på talko, Finland är vår gemensamma sak!

Riksdagsledamot och ordförande för Samlingspartiet

Laget

Oskari Heinonen
Riksdagsassistent (frågor som rör riksdagsarbetet)

oskari.heinonen@eduskunta.fi

Elli-Nora Heinonen
Biträdande partisekreterare (kalenderfrågor)

elli-nora.heinonen@kokoomus.fi

Katri Manninen
Specialassistent (politiskt innehåll och kommunikation)

katri.manninen@kokoomus.fi

Tuomas Tikkanen
Specialassistent (politiskt innehåll och kommunikation)

tuomas.tikkanen@kokoomus.fi

Twitter

Unkarin parlamentti on ratifioinut Suomen Nato-jäsenyyden. Tilanne nyt: 29/30. Olemme jälleen askeleen lähempänä liittokuntaa ja toivottavasti pian täysjäseniä. Työ Nato-Suomen eteen jatkuu.

Yksi tulevan hallituksen tärkeimmistä tehtävistä on vauhdittaa voimakkaasti uusien ydinvoimaloiden rakentamista Suomeen.

#ydinvoima #kokoomus
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/48c06c6f-168b-49cd-90be-f23d42ef8eba

Olemme järkyttyneitä ja vihaisia eduskunnan tukipilariin Ben Zyskowicziin kohdistuneesta hyökkäyksestä. Ben on onneksi fyysisesti kunnossa. Hyökkäys on äärimmäisen vakavaa vaalirauhan kannalta ja tuomitsemme häirinnän jyrkästi. Ehdokkaiden vapaa vaalityö on demokratiamme perusta.

Kokoomus on selkeä yrittäjien ykköspuolue – kiitos luottamuksesta. 💙 Kokoomus seisoo jatkossakin yrittäjien puolella!

#kokoomus #yrittäjyys

Load More

Ota yhteyttä!

Alla kommentarer är välkomna

Mitt team och jag försöker att svara på alla sakliga frågor när mitt schema det tillåter

  Blogg

  Ratkaisu Orpo-ristikkoon
  Hallitus laiminlyö metsäpolitiikan

  (Julkaistu Maaseudun Tulevaisuudessa 26.10.2022) Suomalaiset ansaitsevat hallituksen, joka kykenee muodostamaan yhtenäiset kannat Euroopan unionissa käsiteltäviin asioihin. Erityisesti kansallisen edun kannalta …

  Talouden talvi tulee Suomeen

  (Julkaistu Maaseudun Tulevaisuudessa 31.8.2022) Nyt on käännettävä kaikki kivet. Siksi myös energian tehoreservit tulisi ottaa käyttöön, turvetta ja kivihiiltä unohtamatta. …

  Petteri Orpo i riksdagen

  Information om Petteri Orpos arbete som riksdagsledamot på riksdagens webbplats