Petteri Orpo

kokoomus_logon3

(Benjamin oli Petterin TET-harjoittelijana eduskunnassa marraskuun 2021 lopulla. Hän kirjoitti oheisen blogin kokemuksestaan)

Saanen esitellä itseni näin alkuun: nimeni on Benjamin Vaneeckhout ja kotona Itä-Oulussa minut tunnetaan aktiivisena nuorisovaikuttajana. Minulla oli kunnia toimia puheenjohtaja Petteri Orpon TET-harjoittelijana Eduskuntatalossa 22.-26. marraskuuta.

Ysiluokkalaiselle on luonnollisesti silmiä avaava ja mullistava kokemus päästä seuraamaan käsivarren mitan (tai aikamme mukaisesti pikemminkin turvavälin) päästä eduskuntamme toimintaa. Moni kysyi heti matkastani kuullessaan, että tapaatkohan esim. ministerejä, ikään kuin he olisivat tavallista ihmistä ylempänä. Sanoisin kuitenkin, että tarkkailtuani menoa eduskunnan kuppilassa ja jaariteltuani uuden lempipoliitikkoni (ethän pahastu Petteri!) Ben Zyskowiczin kanssa nimiemme heprealaisesta alkuperästä, voin todeta, että kyllä hekin aivan tavallisia ihmisiä ovat. Olisittepa kuulleet Markus Lohen puujalkavitsejä, niin uskoisitte! Todettaneen, todettu.

Maanantaina edustajat kiersivät kotimaakuntiaan tekemässä paikallista vaikuttajatyötä. Sillä välin kiersimme avustaja Alexis Vartiaisen kanssa eduskuntatalossa, ja opin aiheesta ja eduskunnan historiasta enemmän kuin kaikista koulukirjoista yhteensä!

Tiistaina aloitimme päivän Suomen Yrittäjien paneelikeskustelulla. Niinkin tylsästä aiheesta kuin SOTE saatiin melko kiivasta keskustelua Petterin ja muiden kansanedustajien välillä. Lopun päivää kuluikin toimistolla.

Keskiviikkona työsarkaa oli vähemmän, ja toimistotyön ohella alustin av. Vartiaisen työhuoneen muuttoa. Iltapäivällä oppositio esitti välikysymyksen Valko-Venäjän hybriditilanteeseen liittyen. Kokoomuksen Antti Häkkänen puhui juristin elkein, hallituksen edustaja sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.) sanoi vastaan, Matti Vanhanen (kesk.) myötäili tapansa mukaan kaikkia muita puhujia ja edustaja Saramo (vas.) puolustautui kiihkeästi. Tavallinen istunto siis! Tätä kirjoittaessani hallituksen luottamuksesta ei ole vielä äänestetty, mutta olisi ihme, mikäli enemmistöhallitus ei onnistuisi saamaan eduskunnan enemmistöä taakseen.

Ai niin, keskiviikkona suhailimme myös eduskunnan legendaarisella Pater Noster- hissillä. Benillä oli siitä hyviä ”kauhutarinoita” eduskunnan vieraille, mutta en lähde niitä tässä siteeraamaan.

Torstaina tapahtuikin paljon. Alkuun lounastimme Petterin kanssa, minkä jälkeen pidimme mediaseurantaistunnon eli luimme maakunnan tuoreimpia lehtiä. Tämän jälkeen avustimme Petteriä ja Heikki Auttoa Lapin Kokoomusnaisten 60-vuotisjuhlatervehdyksen kuvaamisessa. Iltapäivällä tutustuimme eduskunnan kuuluisan kuppilan elämään, muutimme Alexiksen työhuoneen toiseen kerrokseen ja seurasimme hallituksen kyselytuntia.

Tämä teksti on tältä erää viimeinen tehtäväni eduskunnan TET-harjoittelussa. Olen kuitenkin päättänyt vakaasti, että viimeistään kymmenen vuoden päästä olen vakituisessa työssä talolla. Viikon aikana kasvoi sellainen fiilis, että tätä varten olen täällä, enkä muuta enää haluaisikaan tehdä. Kansanedustajia kehotan pitämään nimeni muistissa – minusta kuullaan vielä!  😉

-Benjamin

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *